2022

Пројекција филмова "Златни дечко" и "Клифорд: велики црвени пас"

Ново домаће филмско остварење "Златни дечко" доноси причу о талентованом младом фудбалеру Денису Марковићу, који веома млад успева да се прогура у сам врх светског фудбала.
Филм "Клифорд: велики црвени пас" доноси причу о ситуацији у којој средњошколка Емили Елизабет сретне магичног спасиоца животиња који јој поклања малу црвену куцу. Она ни не слути да ће се пробудити и пронаћи огромног пса од три и по метра у свом малом стану у Њујорку.
2022

Пројекција филмова "Бетмен" и "Лето када сам научила да летим"

Филм "Бетмен" је смештен током друге године Бетменове борбе против криминала и прати га док истражује корупцију Готам Ситија и суочава се са Загонетачем, серијским убицом опседнутим загонеткама.

Филм "Лето када сам научила да летим" је емотивна прича која прати 12-годишњу девојчицу Софију током њеног летовања са баком на Хвару, а наизглед досадно летовање са две баке употпуниће нова пријатељства, први пољубац, помирење са отуђеном породицом и суочавање са смрћу, те ће се распуст претворити у непроцењиво и незаборавно искуство.
2022

Радио драма "Госпођа министарка" у изведби наше школе глуме

Прва радио представа у Ћуприји, "Госпођа министарка" у извођењу Школе глуме Установе културе биће емитована 5. марта на таласима "Дак" радија!

Представа, тачније, најпознатија сцена када долази фамилија, настала је током "онлајн" наставе, а ментори наше школе Марија Миладиновић и Урош Младеновић, најпозитивније могуће су искористили тадашње околности и, наравно, извукли најбоље.
2022

Пројекција филмова "Било једном у Србији" и "Енканто: магични свет"

"Било једном у Србији" је топла људска прича смештена између два светска рата у Лесковац, у коме се необичним сплетом околности догоди право чудо и изгради историја тог малог места где станују велики људи.

"Енканто: магични свет" је анимирана прича о необичној породици Мадригали, која живи скривена у магичној кући у планинама Колумбије, у дивном и шармантном месту званом Енканто.
2022

Представа "Идеална половина"

Представа "Идеална половина" је урнебесна комедија о четворо људи који, у жељи да пронађу себе, свако у свом животном добу, упадају у неочекиване ситуације из којих морају да се чупају како знају и умеју.

Постављајући питање: "Има ли уопште 'идеалног' или 'идеалне'?" или је то само део наших жеља и снова, публика се кроз смех приближава овим судбинама, необичним ситуацијима и заплетима. Духовита, паметна и питка комедија, свакако никога неће оставити равнодушним.
2022

Изложба "Чеси у Ћуприји - век пријатељства"

"Не постоји народ у новијој историји Ћуприје који је оставио значајнији траг и важније смернице свеукупног развоја једног поднебља од Чеха".

Изложба "Чеси у Ћуприји - век пријатељства" је заправо покушај одавања почасти и захвалности чешким пријатељима за све чему су нас научили и оно што су нам оставили, али исто тако представља и озбиљан рад на очувању значајне културноисторијске баштине.
2022

Представа "Елинг"

Постоји неколико култних филмова који истражују чудне парове. Међу њима је ЕЛИНГ, норвешки филм који је 2002. кандидован за награду Оскар. Ова топла људска прича, са елементима црне комедије, дошла је и на сцену позоришта из којег, после представе, излазимо осећајући се боље што смо имали прилику да упознамо ликове какви су Елинг и Кјел Барне.
2022

Пројекције филмова "Хоћу мужа" и "Поцрвенела панда"

'Хоћу мужа' је руски филм редитељке Соње Карпунине, у коме једну од главних улога тумачи најпознатији глумац у Србији, али и Русији, Милош Биковић. За новинарку Љубу све у њеном животу одвија се по плану: ради као водитељка на ТВ и има успешног и богатог вереника Роберта. Али тај план одлази дођавола кад Љубин мобилни престане да ради па она затражи да позив обави с телефона случајног пролазника.

Поцрвенела панда (енгл. Turning Red) амерички је рачунарско-анимирани фантастично-хумористички филм из 2022. године. Меј Ли је самоуверена тринаестогодишњакиња која је растрзана између тога да буде послушна ћерка и своје ни мало пријатне адолесценције која са собом носи неприлагођеност.
2022

Пројекције филмова "Доктор Стрејнџ: у мултиверзуму лудила" и "Соников филм 2"

Доктор Стрејнџ у мултиверзуму лудила је амерички научнофантастични акциони хорор филм из 2022. године у режији Сема Рејмија. Наставак је филма 'Доктор Стрејнџ' и 28. је филм у Марвеловом филмском универзуму, као и први хорор филм у њему.

Соников филм 2 је акциони филм из 2022. направљен на темељу франшизе Sonic the Hedgehog и наставак је анимираног хита 'Соников филм' из 2020. године.
2022

Представа 'Шта је собар видео?'

'Шта је собар видео' је позоришна представа омладинског позоришта 'Дадов' коју је режирао Срђан Ј. Карановић, према тексту Џоа Ортона.

Главни догађај у овој урнебесној комедији енглеског писца Џоа Ортона јесте покушај угледног психијатра да прикрије своју прељубу користећи се лажима, при том уплићући себе и остале актере у све већи хаос да би на крају био приморан да ипак каже истину не би ли спасао не само своју каријеру или брак већ и доказао сопствену урачунљивост.
2022

Мини позоришни карневал за младе

Установа културе 'Ћуприја' и Школа глуме Ћуприје у сарадњи са ћупријском Канцеларијом за младе поносно најављују мини позоришни карневал намењен младима. Овај позоришни карневал одржаће се у периоду од 14. до 17. јуна а све представе у оквиру карневала одржаће се у сали ОМШ 'Душан Сковран'.
2022

Представа 'Смрт и девојка'

Установа културе Ћуприја је први пут иступила из оквира организатора културних активности и постала копродуцент једне изузетне позоришне представе.

Комад "Смрт и девојка" у режији Николе Љуце изводе Тамара Крцуновић (Паулина Салас), Милан Марић (Др. Миранда) и Милош Тимотијевић (Герардо).
2022

Документарно-играни филм 'Кнез Лазар'

Филм је документарно-играног типа. Сниман је у Крушевцу, Ужицу, Пироту, манастиру Раваница, Плочнику, Прилепцу, Новом Брду, Скопљу, Једрену и Бурси. У филму причају еминентни стручњаци из области историје, војне историје, археологије, црквене историје.

Кроз филм гледаоци бораве у местима где је могао да буде и дела и сам кнез Лазар али такодје чућемо и турски угао приче о кнезу Лазару, Мурату и Косовском боју. Све ово прати играни део у виду анимација и визуелних ефеката како би још више дочарали причу о периоду о ком се приповеда.
2022

Фестивал музичке изузетности - Раванелиус

Фестивал музичке изузетности, Раванелиус, ове године одржаће се у Ћуприји у периоду од 03. до 10. јула. Ово је треће издање овог фестивала, који је природни наставак музичке традиције која се у нашој општини кроз Школу за музичке таленте већ скоро пола века.

Изузетни извођачи, богат програм, прилагођен свим генерацијама, чека нас на овогодишњем Раванелиусу. Чућемо неке већ познате извођаче, али ћемо бити и у прилици да видимо нова музичка лица.