smrt-i-devojka-najava

Званична најава представе

Премијера представе 'Смрт и девојка' у Ћуприји 26. јуна

С радошћу вас обавештавамо да смо по први пут иступили из оквира организатора културних активности и постали копродуценти једне изузетне позоришне представе.

Комад "Смрт и девојка" у режији Николе Љуце, међу првима у Србији имаћете прилику да погледате управо ви, наши драги суграђани!

Режију потписује Никола Љуца, а у представи су протагонисти: Тамара Крцуновић (Паулина Салас), Милан Марић (Др. Миранда), Милош Тимотијевић (Герардо).

"Смрт и девојка" је редак пример психолошког трилера на сцени, где се више тема истражује на интензивно узбудљив начин. Личне драме и преиспитивања које троје јунака доживљавају је оно што оставља на публику највећи утисак, док се током 90 минута трајања представе стално питамо коме од њих троје да верујемо.

Текст је написан 1991. године, произведен је у Royal Court театру, а затим, у режији Мајка Николаса и на Бродвеју са премијерном поделом – Глен Клоуз (Паулина), Џин Хакман (Др. Миранда) и Ричард Драјфус (Паулинин супруг, Герардо).

Паулина, бивша политичка активисткиња, је убеђена да је случајни гост у викендици њеног мужа заправо човек који ју је давно, месецима злостављао и силовао у корист бившег режима. Она га заробљава, везује и покушава да натера да призна шта је радио, док паралелно тестира поверење и разумевање свог мужа, који је иначе адвокат за људска права.

Посебност овог текста је преклапање високо политичко и друштвено ангажоване теме са жанровским конвенцијама психолошког трилера, који је мамац за публику.

Премијера је заказана за 26. јун у 20:00 у сали ОМШ "Душан Сковран". Карте су у продаји 23. и 24. јуна од 15:00 до 19:00 часова у холу Музичке школе. Цена карте је 500 динара.