sta-je-sobar-video-01

Званична најава представе

"Шта је собар видео" 26. маја пред ћупријском публиком

'Шта је собар видео' је позоришна представа омладинског позоришта 'Дадов' коју је режирао Срђан Ј. Карановић, према тексту Џоа Ортона.

Главни догађај у овој урнебесној комедији енглеског писца Џоа Ортона јесте покушај угледног психијатра да прикрије своју прељубу користећи се лажима, при том уплићући себе и остале актере у све већи хаос да би на крају био приморан да ипак каже истину не би ли спасао не само своју каријеру или брак већ и доказао сопствену урачунљивост.

Комад је пун хистерије, нервозе, неуравнотежености, фрустрираности, угушених и притајених страсти. Ова комедија састављена је од низа конфузних ситуација, замена идентитета, травестије, уцена, претњи, сексуалних и психолошких игрица, обогаћених досеткама на тему хомосексуализма, нимфоманије, инцеста и грађанског морала у Великој Британији.sta-je-sobar-video-03

Слика је преузета са званичне странице представе на интернет презентацији позоришта 'Дадов'

Оно што је заједничко свим ликовима је заправо прикривено незадовољство собом и својим животом и потреба да се нешто промени, праћена свешћу о томе колико су мале шансе да се у томе успе.

Представа има за циљ само да забави, насмеје, слави човека са свим његовим несавршеностима, нагонима, слабостима и манама, помало опомене оне који се препознају али не да их осуђује и плаши већ само да им укаже на непредвидљивост онога што нам се догађа и на нашу немоћ да то у потпуности контролишемо уз закључак да ништа није загарантовано и сигурно, већ је све релативно баш као и суд који други стварају о нама.

Играју: Стефан Радоњић, Душан Матејић, Ивана Дудић, Бранкица Себастјановић, Јелисавета Караџић, Богдан Богдановић.

Карте за представу 'Шта је собар видео' у продаји су 24. и 25. маја у периоду од 15 до 19 часова у холу ШОМО 'Душан Сковран'. Цена карте је 350 динара.