predstava-eling

Званична најава представе

Представа Елинг стиже пред ћупријску публику

Постоји неколико култних филмова који истражују чудне парове. Међу њима је ЕЛИНГ, норвешки филм који је 2002. кандидован за награду Оскар. Ова топла људска прича, са елементима црне комедије, дошла је и на сцену позоришта из којег, после представе, излазимо осећајући се боље што смо имали прилику да упознамо ликове какви су Елинг и Кјел Барне.

Позоришна адаптација филма ЕЛИНГ је своју светску премијеру имала у "Буш театру" у Лондону 2007. године. ЕЛИНГ је проглашен за најбољу нову комедију 2008. године од стране енглеске публике и номинован за престижну награду "Оливије" 2008. године.

Прича је истовремено обична и необична: двојицу мушкараца, цимера, видимо непосредно пре изласка из душевне болнице, пред укључење у друштво "нормалних" под надзором социјалног радника. Пратимо њихове страхове од света нормалних – до нејављања на телефон и одласка у продавницу, до успостављања властитих критеријума према којима почињу да прихватају људе.

Свако од нас ко у себи има и мало те неке интровертности, повучености, страха од гужве, неприлагођености, пронаћи ће те елементе у себи и саживети се са овим комадом.

Представа "Елинг" ће се одржати у понедељак, 25. априла, у 20 часова, у сали ШОМО "Душан Сковран".

Улазнице су у продаји 20. и 21. априла од 15 до 19 часова у холу ОМШ "Душан Сковран" по цени од 350 динара.