muzicki-vremeplov-2022

Званична најава концерта

Концерт Николе Ђокића и Предрага Качавенде 26. новембра у Ћуприји

У организацији наше установе културе, а под покровитељством општине Ћуприја, у суботу, 26. новембра, у сали ОМШ 'Душан Сковран' у Ћуприји, биће одржан концерт под називом "Музички времеплов", музичких уметника Предрага Качавенде, баритона и Николе Ђокића, пијанисте.

Ови млади уметници раде управо у основној музичкој школи "Душан Сковран", Предраг Качавенда је професор соло певања, док је Никола Ђокић корепетитор и наставник клавира. На програму су дела Вивалдија, Хендла, Шуберта, Брамса, Равела, Христића и других композитора.

Концерт почиње у 19 часова у суботу, 26. новембра, а улаз је слободан.

muzicki-vremeplov-2022-program

Програм концерта 'Музички времеплов'


О Николи Ђокићу


nikola-djokic

Никола Ђокић

Никола Ђокић је рођен је у Ћуприји, где је завршио опште-образовну и основну музичку школу "Душан Сковран" у класи наставника Бранислава Митровића.

Средње музичко образовање стиче у Нишу, у класи професора Боривоја Младеновића. Године 2013. започиње Основне студије на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Милана Миладиновића, а затим наставља на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Александара Сердара. Учесник је бројних такмичења у земљи и иностранству, као солиста и у саставу камерних ансамбала.

Значајније награде:
- прва награда на Међународном такмичењу за камерну музику у Македонији
- прва наград Интернацуоналном такмичењу за клавир у Паризу и републичком такмичењу за камерну музику
- друга и трећа награда на Интернационалном такмичењу за младе уметнике у Италији.

Наступао је у бројним културним центрима широм Србије, Галерији Коларчеве задужбине и Народног позоришта, Градској кући Новог Сада и Ниша, Сали симфонијског оркестра у Нишу, Галерији Универзитета у Крагујевцу, али и у Македонији, Бугарској, Хрватској, Босни и Херцеговини, Италији, Француској.

Свирао је и у емисији "Недељом увече" поводом 300 година од смрти композитора Карла Филипа Емануела Баха, на РТС-у.

Похађао је мајсторске курсеве истакнутих професора: Бориса Краљевића, Орелиена Делеза, Федерика Ђианела,пијанисте Евгенија Стародубтсева, пијанисте и професора Александра.

После завршених мастер студија био је корепетитор у параћинској музичкој школи, а тренутно радио као корепетитор и наставник клавира у музичкој школи "Душан Сковран" у Ћуприји.


О Предрагу Качавенди


predrag-kacavenda

Предраг Качавенда

Предраг Качавенда, баритон, је рођен 1991. године. Средњу музичку школу "Јосиф Маринковић" завршио је у Зрењанину, музички сарадник- теоретичар и вокално-инструментални смер соло певање у класама професорки Бирка Светлане и Вишње Радосав.

Дипломирао је и мастерирао на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу на Одсеку за музику и катедри за соло певање у класи редовног професора мр Марине Трајковић-Биџовски.

Добитник је многих награда на такмичењима у земљи и иностранству:
- прва награда на Међународном такмичењу соло певача "Бруна Шпилер" у Херцег Новом, Црна Гора
- прва награда на Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије.
- прва награда и титула Лаурета категорије на такмичењу "Српска соло песма" у Младеновцу
- прва награда на Међународном такмичењу соло певача "Никола Цвејић" у Руми
- прва награда на Фестивалу словенске музике у Београду
- прва награда на Међународном такмичењу соло певача "Лазар Јовановић" у Београду

Победник је 26. Обзорја на Тиси – "Дани Јосифа Маринковића" у Новом Бечеју. Био је један од најбољих студената. У Пољској, на такмичењу "Bydgoskie Impresje Muzyczne", као члан камерног састава Филум – ансамбл, освојио је прву награду, коју додељује Министарство културе Пољске.

Усавршавао се код: Марчела Бедонија, Милице Стојадиновић, Ксеније Лукић, Људмиле Сафонове и Давида Бижића. Као млади уметник, своју каријеру полако води не само као концертни певач, већ добија могућност да се опроба и у сценским вокално- инструменталним делима. Певао је улогу Валенса у драмском ораторијуму Теодора Г.Ф.Хендла у продукцији Музичког центра Крагујевац.

У продукцији "Орегa Nova" пева улогу Арђенија у опери "Именео", Г.Ф.Хендла. Концертирањем има мноштво запажених наступа, како соло рециталима, тако и камерним музицирањем, и као солиста многих хорова.

Члан је вокалног ансамбла "Возглас" са којим изводи дела Православне духовне музике. Професор је соло певања у Основној музичкој школи "Душан Сковран" у Ћуприји и има запажене резултате са ученицима на такмичењима.