2021

Пројекција филма "Једини излаз"

Шест година након што јој је муж, чувени београдски адвокат, страдао у пожару, Ана Колар (Анђелка Прпић) добија информације, које доводе у питање све што је мислила да зна о трагедији, али и о својој породици. Паралелно, изненадна смрт најбољег друга његове кћерке, увлачи инспектора Дејана Штрпца (Љуба Бандовић) у ланац злочина, који почиње мистериозним нестанком младе адвокатице од пре шест година.
2021

Изложба "Знамените Ћупричанке"

Обележавање и прослављање Међународног дана жена представља идеалну прилику да се укаже на положај жена у савременом друштву, на њихову посебност и специфичност у цивилизацијском развоју, борбу за остваривање својих права и резултате које су до сада оствариле.
2021

Представа "Аудијенција"

После дуже паузе узроковане епидемиолошким мерама, задовољство нам је да Вас обавестимо да смо за другу половину априла заказали термин за представу "Аудијенција". Овај позоришни комад, по тексту чешког политичара и писца Вацлава Хавела, заснован је на дијалогу између главног лика Фердинанда Ванека и његовог послодавца, власника пиваре, током једне партије шаха. Сам текст на духовит начин проблематизује како се осећају и шта мисле људи који су пристали да неко други размишља уместо њих.
2021

Представа "Прича се по граду"

Једна од тренутно најпопуларнијих представа у региону, "Прича се по граду" је интригантна комедија о томе како један једини злобни трач може да окрене четири жене наглавачке. Ова представа је за кратко време постала велики хит, не остављајући равнодушним ниједног посетиоца у салама широм бивше Југославије и иностранства.
2021

Представа "Хотел 88"

"Хотел 88" је романтична прича, настала на основу мотива комада "Приватни живот" енглеског писца и глумца, Ноела Кауарда. Виктор и Ана долазе у луксузни хотел на мору како би провели савршен медени месец. Сандра и Марко такође долазе у исти хотел са потпуно истим циљем. Све би било љупко и романтично да Викторова Ана и Сандрин Марко претходно нису били у бурном браку. Током једне једине ноћи у "Хотелу 88" ово четворо људи доживеће страсне, али урнебесне промене.
2021

Изложба Горана Илића "Црно-бели свет"

Горан Илић је рођен у Ћуприји 1972. године где и данас живи. Завршио је средњу машинску школу у Јагодини, захваљујући чему његове радове карактеришу танке, прецизне, равне линије. Од детињства показује интересовање за цртање, чиме се озбиљније бави последњих 20 година. Годинама је, самоук, градио сопствену технику цртања. У почетку је експериментисао са прибором и подлогама за цртање, да би временом технику усавршио, тако да данас користи оловке тврдоће од 2Б до 8Б, а као подлогу бели бездрвни картон.
2021

Друго издање фестивала Раванелиус од 16. до 18. јула 2021.

Фестивал музичке изузетности Раванелиус је фестивал класичне музике који организују наша установа и Школа за музичке таленте, уз подршку Општине Ћуприја. Овогодишњи Раванелиус ће бити одржан од 16. до 18. јула. Осмишљен као спектакуларни тродневни фестивал, Раванелиус у Ћуприју уводи нови културни садржај и скреће пажњу на реномиране музичке уметнике и ансамбле, али и на младе и перспективне уметнике, ученике Школе за музичке таленте, јединствене образовне институције на нашим просторима.
2021

Представа "Последња шанса"

"Последња шанса" је одушевљавајућа комедија која годинама заредом обара рекорде гледаности, инспирише и враћа осмех на лица публици која сваки пут, без изузетка, нескривено ужива у причама и авантурама главне јунакиње. После више од 200 играња, у земљи и иностранству, ова монодрама, "са смејањем и певањем", наставља да прича причу о "Великом брату", свету забаве, "рејтинзима" и гледаности, свету у коме фризерка Гоцили покушава да оствари свој никад остварени сан: да пронађе мужа.
2021

Изложба слика "Љубав и истина" Марије Комарац

Изложба "Љубав и истина" Марије Комарац биће отворена у понедељак, 9. августа, у Галерији Установе културе Ћуприја (некадашњи "Синђелић"), са почетком у 20 часова. Централна тема ове изложбе јесте улога жене и света око ње, те смисао који јој те улоге прибављају и њеног личног доживљаја постојања.
2021

Кабаретска представа "Љубавни времеплов"

"Љубавни времеплов" је кабаретска представа о незаборавним љубавима српских великана, писаца, научника, владара, музичара и глумаца. Овај својеврсни позоришни времеплов обједињује период од две стотине година, целог 19. и 20. века. Приче о великем љубавима Хајдук Вељка и Чучук Стане, љубави кнеза Михаила, Ђуре Јакшића, Лазе Костића и Ленке Дунђерски, војводе Живојина Мишића и Лујзе Мишић, Јована Дучића, Алексе Шантића, Иве Андрића, Меше Селимовића, Душка Радовића, Оливере и Радета Марковића па до Драгана Николића и Милене Дравић.
2021

Представа "Женски разговори"

Ако желите да разведрите душу, да се слатко насмејете, да разгалите срце, дођите на представу "Женски разговори". Отвориће вам очи, а сузе ће вам саме потећи од смеха који лечи све болести тела и душе. Чућете много тога што нисте знали. Разрешићете најкрупније проблеме везане за Њено величанство – Жену и Његово величанство – Мушкарца.
2021

Представа за децу "Херкулес"

Циљ представе "Херкулес" је да упозна децу са античким митом који, попут многих других грчких легенди, носи етичке поруке које би требало да снаже карактерне особине најмлађих. Главни актери поручују да се не баве само врлинама херојства и физичке снаге, која је у савременом добу постала култ, већ су ту, поред њих, и друге врлине, попут упорности, образованости, солидарности са слабијим, емпатичности…
2021

Пројекција филма "Нечиста крв - грех предака"

Премијера филма "Нечиста крв", заснованог на чувеном истоименом делу једног од највећих српских писаца Борислава Станковића, одржаће се пред ћупријском публиком 6. и 7. септембра. Током ова два дана, Ћупричани ће имати прилику да погледају филму у четири пројекције - од 18 и 20 часова и једног и другог дана. Карте, по цени од 300 динара, могу се купити у холу ШОМО "Душан Сковран" 3, 6. и 7. септембра, у терминима 13-16 и 17-19 сати.
2021

Представа за децу "Лав и миш"

Музичка басна "Лав и миш" настала је по мотиву истоимене Доситејеве басне. Ова представа представља алегорију која осликава људске нарави. Уз помоћ глуме и балета, живописних костима и лутки, пратимо лава, миша и ловца. Да ли ће лав дозволити мишу да једе његову храну, да ли ће лаву бити довољан миш за ручак, да ли ће они на крају постати пријатељи, остаје да се види на крају ове комедије. Уз професионалног глумца, у представи игра и професионална балетска играчица.
2021

Представа "Сокин и Босина"

У оквиру програма обележавања Дана општине Ћуприја за вас смо припремили позоришну представу "Сокин и Босина" Звездара театра. Ова врхунска комедија биће лепа прилика да се насмејемо и уживамо у чарима позоришта, посебно у временима када су многе културне манифестације сведене на минимум или потпуно обустављене.
2021

Филмски хит "Тома" у Ћуприји

Филмски хит "Тома" редитеља Драгана Бјелогрлића о Томи Здравковићу биће приказан у Ћуприји од 16. до 20. октобра. Публика ће филм моћи да погледа 16., 17., 18. i 19. октобрау три термина: од 15, 18 i 20 часова, а 20. октобра пројекције ће бити у 18 часова и 21 час. Продаја карата траје од 16. до 20. октобра и карте је могуће купити у холу ШОМО "Душан Сковран". Цена карте је 350 динара.
2021

Пројекција анимираног филма "Мали шеф - породични бизнис" у Ћуприји

Наша Установа културе мисли на најмлађе, иако је овај анимирани филм прилика за уживање за све генерације. У наставку комедије номиноване за Оскара браћа Темплетон – Тим и његов мали шеф Тед постали су одрасли и удаљили се један од другог. Тим је ожењен отац који је углавном код куће.Тед је извршни директор. Али нова мала шефица, беба Тина, својим савременим приступом и способним ставом ће их поново окупити, јер прети опасност читавој дечјој популацији.