herkules-predstava

Дечја представа "Херкулес" на репертоару 27. августа

Циљ представе "Херкулес" је да упозна децу са античким митом који, попут многих других грчких легенди, носи етичке поруке које би требало да снаже карактерне особине најмлађих.

Главни актери поручују да се не баве само врлинама херојства и физичке снаге, која је у савременом добу постала култ, већ су ту, поред њих, и друге врлине, попут упорности, образованости, солидарности са слабијим, емпатичности…

Акценат у представи је стављен на Херкулесово детињство и дане када је разне племените вештине учио од својих васпитача, попут музицирања на лири, сналажења помоћу небеских тела, коришћења математике и познавања геометријских тела.

Радња прати Херкулеса који, да би стекао слободу и винуо се у олимпијске висине, мора да реши 12 тешких задатака које ће му поставити љубоморни краљ Еуристеј. Мораће да савлада Немејског лава, савлада хидру из Лерна која прља природну околину, обере златне јабуке…

Да би све то направио, поред његове снаге, Херкулесу биће потребно знање и мудрост, које је стицао као дечак уз свог учитеља.

Представу изводе глумци Агенције за извођачку уметност "Арс Лонга" из Београда.

Представа ће се одржати у петак, 27. августа у 19 часова у амфитеатру Моравског парка. Уколико временски услови буду неповољни, представа ће бити одржана у сали ШОМО "Душан Сковран".