film-toma

Званична најава филма

Филм "Тома" у Ћуприји од 16. до 20. октобра

Филмски хит "Тома" редитеља Драгана Бјелогрлића о Томи Здравковићу биће приказан у Ћуприји од 16. до 20. октобра.

Публика ће филм моћи да погледа 16., 17., 18. i 19. октобрау три термина: од 15, 18 i 20 часова, а 20. октобра пројекције ће бити у 18 часова и 21 час.

Продаја карата траје од 16. до 20. октобра и карте је могуће купити у холу ШОМО "Душан Сковран". Цена карте је 350 динара.

Филм "ТОМА" је један импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује саме његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, баш као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у уметичком миљеу тадашње Југославије.

Поред Томе, кроз филм ћемо пратити и животе познатих уметника тог времена: Зорана Радмиловића, Мике Антића, Тозовца и других.

"ТОМА" је биографски филм о Томи Здравковићу, човеку кога не памтимо само по његовим песмама и начину на који их је певао, већ и као једног великог боема - по понашању и у души. Филм прати две линије радње: 1991. пратимо однос Томе и доктора који започиње лечење Томе и како се то познаство претвара у пријатељство.

Друга линија прати Томин живот: од детињства у Печењевцима, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота. Ово је прича о души.

Подаци о филму:

Режија: Драган Бјелогрлић
Дужина трајања филма: 140 мин.
Држава/Година: Србија 2020./2021. Жанр: биографски
Глумци: Милан Марић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Паулина Манов, Милан Колак, у улози мајке - Мирјана Карановић
Сценариo: Никола Пејаковић, Зоран Лисинац, Драган Бјелогрлић, Маја Тодоровић
Директор фотографије: Горан Воларевић
Монтажа: Милена Предић
Музика: Зељко Јоксимовић
Продуцент: Драган Бјелогрлић и Жељко Јоксимовић
Продукција: Kобрафилм и Минакорд
Дистрибуција: Арт Виста