necista-krv

Премијера филма "Нечиста крв" у Ћуприји 6. и 7. септембра

Премијера филма "Нечиста крв", заснованог на чувеном истоименом делу једног од највећих српских писаца Борислава Станковића, одржаће се пред ћупријском публиком 6. и 7. септембра. Током ова два дана, Ћупричани ће имати прилику да погледају филму у четири пројекције - од 18 и 20 часова и једног и другог дана.

Карте, по цени од 300 динара, могу се купити у холу ШОМО "Душан Сковран" 3, 6. и 7. септембра, у терминима 13-16 и 17-19 сати.

Филм прати причу о Хаџи Трифуну (Драган Бјелогрлић), угледном српском трговцу, који покушава да очува мир са турским властима, али и одржи свој углед и утицај у Врању, важној турској варошици у близини границе са ослобођеном Србијом.

Док Трифун припрема два сина да га наследе на позицији вође међу српским народом, муке му стварају, не само моћни турски бегови, већ и сама његова породица. Трифун доноси низ тешких одлука које ће касније утицати на његове потомке, јунаке из романа "Нечиста крв".

Главне улоге: Драган Бјелогрлић, Анђела Јовановић, Катарина Радивојевић, Феђа Штукан, Нела Михаиловић, Дејан Бућин, Марко Грабеж, Тим Сејфи, Недим Незировић, Милица Гојковић, Теодора Драгићевић, Ваја Дујовић, Никола Вујовић.

Режија: Милутин Петровић

Аутор адаптације сценарија: Милена Марковић

Сценарио: Војислав Нановић