indigo-kristal

Званична најава филма 'Индиго кристал'

Пројекција филма 'Индиго кристал' 14. и 15. марта у Ћуприји

За све оне који су се ужелели филмова у Ћуприји, ново домаће остварење 'Индиго кристал' биће приказано током два дана - 14. и 15. марта!

Пројекције ће се 14. марта одржати у 18 и 20 часова, док ће 15. марта филм моћи да се погледа у термину од 16, 18 и 20 часова. Карте се могу купити током оба дана пројекција, почев два сата пре почетка пројекције, па до 20 часова по цени од 350 динара.

О филму

Прича је смештена у четири дана и прати Вука, тридесетогодишњег повратника из затвора.

Млади редитељ, Лука Михаиловић, коме је ово први филм, овако објашњава значење наслова:
„То су два симбола која представљају две генерације у нашој земљи. Индиго је рођен од 1988. до 1998. године, док би кристал био следећи од 1998. до 2008. Пратимо њихов еволутивни развој, њихове сличности и разлике.“

Филм носи неколико занимљивих порука, а како је рекао главни глумац, Миодраг Радоњић, верује да ће свако имати своје лично искуство:
„Свако дело носи поруку, али верујем да је идеја и суштина уметности у доживљавању катарзе. Управо због тога порука може бити лична за сваког гледаоца. Постоји стих из филма, који је наглашен: "Није слобода да радиш шта хоћеш, то је слобода да не радиш оно што не желиш".

Денис Мурић је поново у улози дечака са улице. Како наводи, био му је изазов да одглуми оваквог лика.

Његови директни партнери су Павле Менсур, као и чланови бенда "Црни Церак" - Реља Деспотовић и Ђорђе Бибић.

Месец дана пре снимања филма Нина Јанковић је изгубила најбољу другарицу и на њен захтев лик професорке Маје који тумачи управо носи име по њеној пријатељици.

Филм је рађен у црно - белој техници.