2019

Хуманитарни концерт групе "Линк"

ЛИНК је састављен од младих људи из целе Србије, узраста од 14 до 22 године, који воле да певају и негују љубав према савременој духовној музици. Хор постоји нешто више од годину дана и за то време снимили су ЦД који су промовисали на свом првом великом концерту 24. новембра 2017. године у Београду.
2019

Концерт градског оркестра поводом Дана жена

Поводом 8.марта и прославе Дана жена, Установа културе Ћуприје организовала је концерт градског оркестра, под вођством професора Богомира Лазића. Овај концерт пружио је свима присутнима могућност да послушају најтоплије композиције посвећене женама. На програму су биле попут Шта то радиш Маро,Рекла Нана, Ријабинушка, Лепе ли су нано, Кондоров лет и многе друге.
2019

Вече stand-up комедије са Марианом Аранђеловић

Након гостовања неколико мушких stand up комичара, дочекали смо да и први женски stand up комичар у Србији одржи свој наступ у Ћуприји! Сјајна Мариана Аранђеловић је у просторијама кафића Plate одушевила све присутне својим луцидним коментарима о себи, као и о свету који нас окружује. Публика је била у прилици да чује и логичне закључке о нелогичним појавама, упутства за руковање саобраћајцима, родбином, али и многе практичне и модне савете.
2019

Представа "Боинг-боинг"

Познати глумци Јелена Гавриловић, Виктор Савић, Радован Вујовић и Нада Мацанковић сјајно су приземљили свој авион, те је Боинг—Боинг стигао у Ћуприју. Главни ликови ове представе су три веренице — стјуардесе и њихов друг из провинције којем му се диве. Заплет настаје када се промени ред вожње па све три девојке у исто време дођу код свог драгог!
2019

Представа "Крчмарица Мирандолина"

Сјајна и крајње духовита представа Крчмарица Мирандолина засмејала је до суза ћупријску публику, али и научиила много о снази женског срца. Главне улоге тумачили су Катарина Жутић, Андрија Милошевић, Ненад Ненадовић и Горан Јевтић. Мирандолина је прича о неодољивој крчмарици, о жени која својом харизматичношћу осваја мушкарце, заводи их , сукобљава, доводи их до руба егзистенције, до емотивних сломова.
2019

Представа "Мушкарчине"

У циљу едукације младих, Установа културе у сарадњи са градским основним и средњим школама представила је позоришни комад Мушкарчине, посебно намењен млађој публици. После представе уследио је разговор на тему родне равноправности, положаја и проблема младих у друштву данас који је водила Оља Стојановић из Установе културе Ћуприје са глумцима представе и гостима (Сузана Савић, психолог и психотерапеут и Илија Најдановић, наставник социологије у Школи за музичке таленте у Ћуприји).
2019

Представа "Ко није на часу"

Свој вишемесечни труд на ћупријској позоришној сцени први пут је представилаједна веома посебна и посвећена група младих људи. Веома нам је драго да смо, као Установа културе, ту да њихов труд и таленат подржимо и тиме направимо још један корак ка активном омладинском позоришту.
2019

Концерт квартета "Ван дер палс"

Гордан Трајковић, Фредрик Бурстедт, Маркус Фалкбринг и Тобиас ван дер Палс су већ годинама добро познати уметници који су обишли свет, са својим квартетом, као и са многим познатим оркестрима. Када су спонтано засвирали на једној забави у лето 2012. године, из првих одсвираних тонова могла се осетити изванредна интеракција и хармонија. Десило се нешто јединствено и од тада они свирају заједно кад год им се укаже прилика.
2019

Представа "У агонији"

Ову драму из 1928. године, о несрећној људској судбини коју немилосрдно мељу друштвене конвенције, политичке промене и разноразне интимне несреће, пред ћупријском публиком извели су маестрално Марија Вицковић (Лаура Ленбах), Радован Вујовић (др Иван Племенити Крижовец) и Бранко Цвејић (Приповедач/ Инспектор).
2019

Концерт хора "Марги" и пријатеља

Ћупричани су присуствовали дивном концерту хора Марги и пријатеља. Концерт се састојао из три блока: Први блок (староградске песме) 1. Ко је срце у те дирно
2. Тихо ноћи
3. Биљана платно белеше...
2019

Солистички концерт Јована Митровића

Јован Митровић, Ћупричанин, био је у 2019. години једини дипломац виолине из Ћуприје Школе за музичке таленте у класи професора Игора Васиљевића. Освојио је више републичких и међународних награда од којих би могли да издвојимо Лауреат републичког такмичења 2016. на виолини. У својој краткој каријери наступао је и као солиста и као члан оркестра на многобројним такмичењима у земљи (Коларац, САНУ, Галерија фресака, СКЦ) и иностранству (Миланска скала). Наступао је на реномираним фестивалима: Белеф, Бемус, Бољшој...
2019

Представа "Како су настале ружне речи"

Настала по тексту Душка Радовића, ова представа је круна рада старије групе наше Школе глуме. Важна за младе глумце, али важна и за Установу културе и сам град који је све ближи томе да у њему заживи једно активно омладинско позориште. Да ли деца измишљају ружне речи? Тешко.. Да ли деца смеју да говоре ружне речи? Не би требало. Да ли су их онда можда чули од некога? Ооо, да!
2019

Вече Баха са Николом Ђокићем и квартетом Школе за музичке таленте

После две године поново смо имали задовољство да слушамо младог пијанисту Николу Ђокића, овог пута уз подршку гудачког квартета Школе за музичке таленте! Заједно су нас упознали са најпознатијим композицијама чувеног немачког композитора Јохана Себастијана Баха.
2019

Раванелиус - фестивал музичке изузетности

Фестивал РАВАНЕЛИУС, својим именом подједнако призива звук византијског Раванела али и шаље ехо у будућност, градећи мост (ћуприју) између свих вредних елемената идентитета овог јединственог града.
2019

Међународни студентски фестивал фолклора

У петак, 19.јула, у сарадњи са Студентским културним центром из Ниша, угостили ансамбле националног фолклора са разних меридијана. После дефила главном улицом, својим традиционалним сплетовима представиће нам се фолклорне групе из Индонезије, Пољске и Бугарске.
2019

Изложба слика Радомира Усаиновића Калее

У петак, 19.јула, у сарадњи са Студентским културним центром из Ниша, угостили ансамбле националног фолклора са разних меридијана. После дефила главном улицом, својим традиционалним сплетовима представиће нам се фолклорне групе из Индонезије, Пољске и Бугарске.
2019

Представа "Кишобран за двоје"

У овој романтичној комедији, препуној животних ситуација, двоје глумаца су нас увели у чудесни свет пијаце, пијачних људи, њихових проблема, сукоба, њиховог неодољивог начина говора и чежње за бољим животом. Радња комада смештена је уз једну од београдских пијаца где се срећу две романтичне душе, један трговац срећом или шибицар и једна продавачица старих ствари.
2019

Представа за децу "Морско-бродска заврзлама"

Представа је настала по мотивима текста Уплакана Катарина Зорана Ћосића и била намењена је деци старијој од 3 године. Представу је красио брод који је део сценографије на коме се и дешава комплетна радња.
2019

Концерт народног оркестра Аце Милорадовића

Установа културе Ћуприја организовала је још један музички догађај за памћење. У предивном амбијенту крај Мораве наступили су талентовани музичари у саставу оркестра Александра Аце Милорадовића. Овај оркестар чине чланови Омладинског оркестра РТС—а и други млади перспективни солисти.
2019

Радионица сапуна

Учеснице ове нове радионице, заједно са менторком Јеленом Трајковић, правиле су јединствене сапуне и шумеће кугле. Ово креативно дружење одржало се у галерији наше установе. Право учешћа имали су сви старији од 15 година, с тим да је број учесника био ограничен.
2019

Представа за децу "Несрећна кафина"

Суботички Едукативни театар поново је гостовао у нашем граду, овога пута са представом за децу — Несрећна Кафина. Ова представа настала је по мотивима смешно—жалосне игре Јована Јовановића Змаја, а главне улоге у представи играли су Драган Којић и Саша Стојковић.
2019

Кабаре "То су били дани"

Лако, весело, лепршаво комбиновање познатих стихова Душка Трифуновића, Милоша Црњанског, Лазе Костића, анегдота о Брани Петковићу, Зорану Радмиловићу, Тину Ујевићу и другим великанима, као и музика Сантане, Ђорђа Балашевића, Бјелог Дугмета — све је то било део сјајног кабареа Да, то су били дани.
2019

Представа "Женско срце у шињелу"

Нова позоришна сезона започела је представом Женско срце у шињелу. Ова представе била је и део манифестација којима смо обележили дан нашег родног града, Ћуприје. Представа говори о три даме, које су се бориле на српској страни током Првог Светског рата. Те три жене су Милунка Савић, Флори Сендс и Надежди Петровић.
2019

Концерт класичне музике Иване Попарић

У Ћуприји је 24. октобра одржан још један концерт класичне музике. Главни актери овог концерта били су Ивана Попарић (виолончело), Јована Николић (клавир), а као гости наступили су и Жељко Ивовић и Мали оркестар Школе за музичке таленте. На програму концерта нашла су се дела Лудвига ван Бетовена, Дмитрија Шостаковича и Фридриха Хендла.
2019

Радионица природне козметике

Крај 2019. године желели смо да обогатимо и једном занимљивом, креативном и другачијом радионицом — радионицом природне козметике. Даме различитих година спремно су прихватиле све изазове и новине које је донела ова радионица, те научиле много тога о природном прављењу козметичких производа.
2019

Представа "Каучинг"

Представа Каучинг говори о две жене које, седећи на каучу, разматрају на веома духовит и релаксиран начин све методе, од реикија, хороскопа, тета хилинга, медитације, јоге и др. Док пуше и пијуцкају виски, све ове методе добијају једну апсурдну слику кроз комичне карактере наших антијунакиња, које се носе са животом напорно, али ведро.