2018

Представа "Браколомије"

Калина Ковачевић, Александар Срећковић — Кубура, Бојана Стефановић и Ненадн Стојменовић, четворо глумаца Народног позоришта, представили су своју ауторску представу Браколомије ћупријској публици. Ова комедија бави се тренутним стањем у медијима и друштву уопште.
2018

Фото конкурс "Моја Ћуприја"

У петак, 20. априла 2018.године, у обновљеним просторијама некадашњег Дома Културе Синђелић, својим суграђанима и посетиоцима представили смо најбоље радове фото конкурса Моја Ћуприја. На зидовима је било приказано тридесетак најбољих радова, док су остали приказани на посебном слајду.
2018

Наступ оркестра LGT

ЛГТ оркестар, иначе гудачки по саставу, окупља најдаровитије музичке извођаче у доби између 12. и 23. године. Овај оркестар освојио је преко 80 међународних награда, а већина чланова овог сјајног оркестра увелико гради успешну солистичку каријеру. Први наступ, ЛГТ оркестар имао је у Лихтенштајну а одмах затим и у Сингапуру и Хонг Конгу. Уследили су наступи у највећим градовима широм света — Њујорку, Шангају, Пекингу, Абу Дабију, Москви, Минхену, Бечу, Цириху, Тел Авиву...
2018

Представа "Не играј на Енглезе"

Представа Не играј на Енглезе је само привидно лак заплет, у коме се налазе тројица урбаних тридесетогодишњака, који су заглављени на првим животним кривинама. Паун је инфериоран према запосленој супрузи, Пикси не може да се докаже кроз површне сексуалне авантуре а Буле не може да се докаже кроз површне сексуалне авантуре.
2018

Вече балета у Ћуприји

За Установа културе Ћуприје организација балетске вечери имала је за циљ да након много година ћупријској публици представимо сву разноврсност и раскош овог музичко—сценског дела. У извођењу девојчица и девојака балетског студија М, имали смо прилику да уживамо у делима класичног и модерног балета, у строгим, стилизованим фигурама, али и у енергичним и живахним покретима.
2018

Фестивал "Дечја сцена"

Установе културе Ћуприја другу годину заредом организовала је Фестивал глуме Дечија сцена, у сарадњи са предшколском установом Радост и ћупријским основним школама. Током пет дана трајања фестивала приказано је 8 представа. Најмлађи учесник фестивала је један четворогодишњак, а најстарији учесници су ученици 4.разред основне школе.
2018

Представа "Тешко је рећи збогом"

Путујуће позориште Театар Вихор гостовало је 23.маја у Ћуприји са представом Тешко је рећи збогом Мира Гаврана, коју је режирала Марија Барне Липковски. У овој представи која никога не оставља равнодушним, ћупријској публици представили су се глумци Невена Ристић, Драгана Дабовић и Иван Михаиловић.
2018

Представа "Кабаре ПН"

Подржавамо младе, подржавамо културу, подржавамо константно унапређивање представљање младих глумаца на даскама које живот значе! Представа Кабаре ПН изведена је пред Ћупричанима 29. маја 2018. године и то је била још једна сјајна прилика да видимо на делу младе глумце, којима је глума сјајна прилика, како за напредак конкретно на том пољу, али и као вид напредовања и стицања храбрости у јавним наступима.
2018

Премијерни концерт градског оркестра

У Ћуприји је 4.јуна 2018. године одржан први концерт Градског оркестра, основаног 2017.године на иницијативу професора музичке школе и мултиинструменталисте Богомира Лазића а уз подршку наше установе. Овај концерт Градски оркестар одржао је заједно са члановима хора Марги, дечијим хором и члановима плесне групе Dance crew.
2018

Представа "Није кринџ"

Извођење представе Није кринџ била је круна шестомесечног рада посвећене групе младих људи. Инспирисани филмом Лајање на звезде, заједно су изабарали тему, написали текст, те су на најсликовитији начин представили своје ставове зашто се и како лаје на звезде, шта их чини срећним, а шта тужним, шта им је важно а шта не, а а за шта су заиста одговорни...
2018

Представа "Хотел 88"

У само годину дана невероватна глумачка екипа је извела преко 50 представа у Србији. Несвакидашње амбијентално извођење на крову хотела 88 и више него необичан заплет представе коју као режисер потписује Сташа Копривица, натерало је нас је да исту слику и одушевљење доживимо и сви ми у Ћуприји.
2018

Декупаж радионица

Инспиративни амбијент ћупријског Моравског парка утицао је да деца и одрасли, заједно, на један заборава на своје дневне рутине, препусте се атмосфери креативности и стекну нови хоби! Декупаж техника је довољно једноставна да се лако научи и довољно широка у погледу стила. Ова техника омогућава да сваки предмет претворите у сопствено уметничко дело.
2018

Кабаре "Цимет и ванила"

Низ летњих манифестација у амбијенту Моравског парка започео је кабареом Цимет и ванила. Ову комедију чиниле су приче о љубави, страсти и чежњи из женског угла. Свој свакидашње и несвакидашње доживљаје, уз песму и плес, испричале су нам Весна Станковић и Вања Милачић уз клавирску пратњу Јована Стаматовића Карића.
2018

Међународни студентски фестивал фолклора

У петак, 19. јула, у Ћуприји је почео Међународни студентски фестивал фолклора, који се том приликом одржао дванаести пут. На сцени у центру града заиграло је више од 100 учесника овог занимљивог и популарног фестивала. Ћуприја је била домаћин ансамблима из Индонезије, Пољске и Бугарске, а боје наше државе и част града бранило је културно-уметничко друштво Железничар.
2018

Кабаре "Све од Миленка Павлова"

Глумац Миленко Павлов, овенчан наградама Златни Ћуран, Златни витез, Златна колајна, Најбољи комичар Балкана, Радоје Домановић итд., поново је имао прилику да засмејава ћупријску публику. Познати глумац, за кога не постоје мале и велике улоге, јер их све игра с истим жаром, извео нам је најдуховитије делове из свог богатог репертоара. У кабареу Све од Миленка Павлова осетили смо сву раскош Миленковог глумачког и певачког талента.
2018

Предавање "Србија и Америка у Великом Рату"

Предавањем Доба савезништва: Србија и Америка у Великом рату обележено је 100 година од прокламације председника САД—a Вудроа Вилсона. Тада се, 28.јула 1918. године над Белом кућом вијорила српска застава, у знак захвалности српском народу и војсци за допринос у Првом Светском рату.
2018

Радионица "Папир и машта"

Радионица Папир и машта, најпре васпитно—образовног карактера, а потом и забаваног, одржана је током три летња дана: 6., 7. и 8. августа. Руководилац радионице, мр Милош Ђорђевић, ликовни уметник и педагог, имао је за циљ да код деце развије способност израде просторних фигура и облика са више детаља и изражених карактеристика.
2018

Концерт за гитару Александра Стојића

Установа културе Ћуприје наставила је са концептом упознавања публике са врхунским извођачима озбиљне музике, те је овај пут у Ћуприји гостовао гитариста Александар Стојић, иначе магистар гитаре. Том приликом, слушали смо концерт за акустичну гитару и композиције најбољих светских гитариста.
2018

Концерт квартета "4Soul"

Један од најзанимљивих догађаја лета 2018. године свакако је био наступ музичког квартета 4Soul. Овај квартет чине 4 даме, које заједно представљају одличан спој префињеног звука виолина, виолончела, обоое, уз додатак удараљки и вокала. Слушали смо обраде популарних хитова поп, рок соул и џез музике а репертоар је био додатно обогаћен нумерама из познатих мјузикла и филмова.
2018

Радионица "Папир у облацима"

Установа културе Ћуприје наставила је са радионицама које подстичу креативност, маштовитост и тимски рад. Како је псновних материјал за израду летњих радионица током лета 2018. године био папир, радионица Папир у облацима била је прилика да учесници науче како правити папирног змаја. Након демонстрације изгледа и поступка израде змаја, деца су приступила самосталној реализацији сопствених идеја.
2018

Представа за децу "Чудна шума"

У амфитеатру Моравског парка 31.августа, пред почетак нове школске године, изведена је представа Чудна шума. Ова представа се на непосредан и духовит начин бави проблемом екологије и животне средине, али и отуђеношћу и смањеном физичком активншћу деце услед прекомерне употребе мобилних телефона и таблета. Шума јемагично место, па је зато и радња ове представе била смештена управо тамо. Ова шума живи од најлепших емоција, које изазивају љубав, смех и другарство.
2018

Вече EX-YU- хитова са Павлом и Јованом

У интерпретацији наших талентованих суграђана, Павла Гелева и Јована Николића, слушали смо дивну музику са простора бивше Југославије. Било је ово вече правих музичких хитова, уз занимљиву комбинацију гитара, вокала и кларинета.
2018

Кабаре "Добри човек"

У режији Тамаре Антонијевић Спасић, кабаретска представа Добри човек се базира на "Листићима", које је млади Бранислав Нушић кришом писао док је издржавао затворску казну у Пожаревцу, због објављивања песме Два раба.
2018

Представа "Хистерија"

Хистерија представља драму са елементима комедије и увод је у својеврсну психоанализу. Били смо сведоци једне од највећих Фројдових дилема и научили смо нешто више о подсвесним стањима жеља. Овај психоаналитичка драма говори о томе шта се догодило када су се 1937. године у Лондону срели отац психоанализе Сигмунд Фројд и принц надреализма Салвадро Дали.
2018

Представа "Милунка Савић"

На стогодишњицу ослобођења Ћуприје у Првом Светском рату, имали смо прилику да видимо дирљиву исповест о животу, смрти, рату, Србији, љубави и патњи, из угла жене борца која је добила највиша ратна одликовања — орден за храброст, Карађорђеву звезду са мачевима, медаљу Милош Обилић, француски Ратни крст са палмом, два ордена Легије части...
2018

Изложба "Ћуприја у Великом Рату"

У оквиру изложбе о Ћуприји у Великом рату приказали смо бројну историјску грађу из овог периода. Посетиоци су имали прилику да виде ретке и до сада неприказиване фотографије, оригинална документа, изводе из личних дневника, предмете и оружје, новинске чланке...
2018

Концерт хора Дар под називом "Деца певају рок"

Пет година свог постојања и рада, хор Дар обележио је заједно са рок бендом New world disorder, па је ћупријска публика била у прилици да чује највеће рок хитове од 1960. —и година до данас. У необичном споју дечијег певања у вишегласју и музике аутентичног рок састава чули смо најпознатије нумере из богате музичке архиве наше еx-yu сцене.
2018

Представа "Сцене из брачног живота"

Представа, која је настала поводом 100—годишњице рођења овог култуног европског редитеља, рађена је по истоименој серији и приказује историју једног брака и његовог распада у шест делова током периода од 20 година. Јохан (Милош Тимотијевић) је професор примењене психологије а Маријана (Тамара Крцуновић) адвокат за разводе. Њихова веза, која споља делује стабилно, разбија се у парампарчад када се Јохан заљуби у младу Паолу.
2018

Концерт "Три севдаха"

Три севдаха је био музички концерт високог квалитета и веома необичне тематике. Уз помоћ врхунских музичких уметника окупљених у Београдском соул секстету слушали смо мелодије севдаха са три различита дела света, три различита музичка жанра и три различите музичке културе које спаја управо севдах, термин који означава љубав, тачније љубавну чежњу, патњу и страст.
2018

Свечани концерт Школе за музичке таленте

У суботу, 22.децембра 2018. године, одржан је традиционални новогодишњи концерт ћупријске Школе за музичке таленте. Том приликом, Школа за музичке таленте обележила је и редак јубилеј— 45 година рада и постојања. Поносни смо што је више стотина младих музичара управо у Ћуприји добило јединствано музичко образовање а затим наставило усавршавање на најпрестижнијим музичким институцијама у земљи и иностранству.