2017

Књижевно вече са Драгославом Михаиловићем

У оквиру прославе Националног дана књиге на књижевној вечери "Поред Мораве", у организацији Народне библиотеке Душан Матић, Ћупричани су имали прилику да се друже са највећим живим српским писцем - академиком Драгославом Михаиловићем. Међу гостима ове књижевне вечери били су и проф. др. Софија Милорадовић и проф. др. Мило Ломпар.
2017

Школа гитаре

У складу са едукативном улогом коју наша установа има, пролеће 2017. искористили смо и да организујемо школу гитаре. Школа је трајала 3 месеца. Школа је трајала 3 месеца а учесници су били подељењи у групе према нивоу знања. Свака група имала је час у трајању од по сат времена два пута у току недеље.
2017

Концерт џез састава "The wings of dixie"

Реткост је имати могућност да слушате оригинални џез директно из Њу Орлеанса. Концерт The Wings of Dixie био је прилика за све музичке истраживаче, али пре свега за праве љубитеље звука да вече попуне врхунским перформансом.
2017

Промоција светске етно музике у оквиру изложбе инструмената "Звуци света"

У периоду од 15. до 18. маја били смо у прилици да упознамо светску културу на изложби инструмената Звуци света. Такође, било је прилике да посетиоци виде и чују скоро стотину инструмената прикупљених са свих меридијана и шест континената. О важности овог пројекта говори да је он први такве врсте у Србији и да је подржан од стране Министарства културе и образовања Републике Србије.
2017

Фестивал глуме

Позоришни фестивал Дечја сцена премијерно је одржан у Ћуприји, у заједничкој организацији Установе културе, ПУ Радост и ћупријских основних школа. Представе овог фестивала припремили су ментори поменутих установа, а фестивал је затвореног карактера, у смислу да су публику чинила деца из предшколских установа и млађи школарци.
2017

Представа "Од А до ДА"

Она је срела њега. Он је угледао њу. Помислила је 'Можда је он онај прави?'. Он је помислио да је она...Не, не, не! Није ово била још једна обична прича о жени и мушкарцу. Бојан Перић и Маријана Мићић испричали су нам причу о љубави и свему кроз шта љубав пролази од првог сусрета до судбоносног ДА.
2017

Клавирски рецитал Николе Ђокића

После неколико година, Никола Ђокић вратио се у Ћуприју и одржао диван наступ на месту где је уједнио имао и своје прво представљање публици икад. Никола је рођен 1994. године у Ћуприји, а након завршене основне и ниже музичке школе, уз одличан успех и стицање Вукове дипломе, био је учесник бројних такмичења у домовини и иностранству.
2017

Представа "Керови"

Представи Керови дефиниција комедије савршено одговара, јер се ћупријска публика смејала генијалним изведбама Срђана Тимарова и Александра Срећковића Кубуре скоро пуна два сата. Додуше, било је и момената апсолутне тишине, током које је сваки гледалац био дубоко замишљен над поруком коју је добио са сцене.
2017

Радионица "Артиклажа"

За креативну ликовну радионицу Артиклажа, одржану од 5. до 7. јула изабрана је локација новог и јединог уређеног градског излетишта на коме су се након пар недеља коришћења већ видели трагови људског немара. Ова радионица је била и апел на свест свих грађана да је ђубрету место у контејнеру, а не у природи, парку или излетишту.
2017

Креативна музичка лабораторија

Установа културе Ћуприје успела је да организује још једну радионицу, уз свесрдну помоћ Николе Тошића, који је био и вођа ове креативне музичке лабораторије. Ова радионица заснивала се на активном учешћу младих музичара, са или без формалног музичког образовања, у процесу компонавања.
2017

Радионица "LANDART"

Land Art уметност била је лета 2017. повод за покретање радионице. Радионица је била сјајан повод да деца на свежем ваздуху буду креативна, те су кроз забаву научили доста нових ствари о уметности, природи и животи. Деца су сама бирала погодно место за извођење композиције од прикладних материјала (лишће, коре дрвета, гранчице, каменчићи и др.).
2017

Кабаре Горана Султановића

Петак, 11.август, остаће упамћен по дивном кабареу нашег прослављеног глумца, Горана Султановића. Уз пратњу врсних музичара на клавијатури (Бранислав Зарин) и гитари (Душан - Духа Бездуха), Горан је ћупријској публици представио свој програм састављен од најлепших стихова Костића, Антића, Дучића, Ракића, уз јединствену интерпретацију Балашевићевих стихова и шаљивим анегдотама из свакодневног живота.
2017

Креативна ликовна радионица "Stop motion"

Савремене комуникационо-инфромационе технологије су дефинисале нове моделе друштвености, начина комуникације али и довеле до својеврсног парадокса. Наиме, у ери телефона, таблета и рачунара са великим бројем апликација за размену текста, слика и видеа, који заједно чине људе и догађаје видљивијим и ближим, настаје нови проблем савременог друштва - отуђеност!
2017

Вече староградске музике са Милошем Радовићем

Концерт Милоша Радовића организован је у складу са жељом да установа културе организује концерт на којем би се промовисала квалитетна музика, музика која је издржала тест времена и како би се чуле песме које и данас представљају класике југословенске и светске сцене.
2017

Представа за децу "Заљуби се цица у принца"

Београдско позориште Маxимус Арт извело је 1.септембра дечју представу Заљуби се цица у принца и искористило прилику да млађим основцима пожели срећан почетак нове школске године. Овом представом завршено је још једно ћупријско Културно лето.
2017

Представа за децу "Јазавац пред судом"

У петак, 22.септембра у 12 часова, у Ћуприји је гостовало позориште "Лектира", настало по идеји глумца Атељеа 212, Ивана Јевтовића, са представом "Јазавац пред судом". Извођење представе пратила радионица у којој је публика, у овом случају ученици старијих разреда основних и ђаци из средњих школа, имала прилику да активно дискутује са глумцима и професорима српског језика и књижевности.
2017

Представа "Френки и Џони"

У оквиру прославе Дана Ћуприје, 12.октобра били смо у прилици да погледамо представу Френки и Џони. Главне улоге су тумачили Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић. Френки и Џони је актуелан и неопходан комад, јер се сви понашамо као да смо самим рођењем толико емотивно повређени да би до краја живота требало од нечег да се бранимо сопственим илузијама иза својих штитова недодирљивости, а то неминовно води ка празнини.
2017

Концерт "Певај да те цео свет разуме"

Хор Дар, чији су чланови млади из Ћуприје и Параћина, представили су свој вишемесечни рад мултимедијалним концертом Певај да те цео свет разуме. Овај концерт био је завршни део пројекта током којег су чланови хора у сарадњи са Установом културе Ћуприје одржали низ радионица из различитих европских језика: енглеског, италијанског, француског и руског.
2017

Представа "Сумљиво лице"

Представа деспотовачког позоришта, СумЉиво лице, изведена је пред ћупријском публиком 17.новембра. Ова обрада чувеног дела Бранислава Нушића ликове смешта у руралну средину данашњице. Представља пронинцљиво и сурово ремек-дело о амбицијама и страховима малих паланачких каријериста и у разним облицима засмејава Србију већ скоро 50 година.
2017

Представа "Прах"

Рађена у заједничкој продукцији Народног и Шабачког позоришта, по драми Ђерђа Шпира, представу Прах је режирао и адаптирао Вељко Мићуновић. Овом представом затварамо позоришну 2017. годину. Представа Прах, у којој улоге тумаче сјајна Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић је траги-комедија о двоје људи који живе на граници егзистенције и добијају на лотоу 2 милиона еура.
2017

Радионица "Зимска магија"

Радионица Зимска магија одржана је 21. децембра, пред сам крај године. Овом радионицом желели смо да малишанима улепшамо Новогодишње и Божићне празнике. Дечији осмех, посебно пред празник, прави је поклон за сваког, стога смо поносни да смо успели да организујемо радионицу пред празнике којима се деца највише радују.
2017

Новогодишњи концерт Школе за музичке таленте

Како смо годину почели — сјајно — тако смо је и завршили. Традиционални новогодишњи концерт ученикa Школе за музичке таленте одржан је 24. децембра, у сали музичке школе Душан Скорвран.