2016

Ћупријска бележница - радионица за децу

Током три дивна дана, ћупријски малишани били су најважнији део још једне у низу радионица за децу. Ћупријска бележница, радионица намењена нашим најмлађим суграђанима, била је прилика за децу да кроз игру уче о занимљивим техникама цртања користећи површине у градским парковима.
2016

Школа стрипа

У суботу, 23.јула, Горан Ћеличанин - Ћелинац и Светлана Крстић били су у прилици да ћупријске малишане науче техникама које се примењују при цртању стрипова и карикатура.
2016

Наступ квартета "Аметист"

Прави музички времеплов догодио се пред Ћупричанима 26. јула! Гудачки квартет Аметист, који чине ученице Школе за музичке таленте — Теа Милеуснић (виолина), Ања Милошевић (виолина), Кристина Утковић(виола) и Мима Мајсторовић (виолончело), наступио је и присутне одушевио својом енергијом и музичком генијалношћу!
2016

Кабаре Радета Марјановића

Не први пут, ћупријска публика се уз харизматичног Радета Марјановића и дивну Тању Бошковић подсетила многих духовитих прича о детињству, љубави, пријатељству и оданости. Певале су се песме које су се некад, али које се и данас воле.
2016

Луткарска радионица и позориште

Радионица одржана 3.августа била је прилика за све млађе школарце да упознају магичан свет луткарског позоришта. Упознали су различите врсте лутака, као и од чега се могу направити, те како да од крпица, сунђера и дугмића стварају најдраже дечије играчке.
2016

Радионица скривалица-откривалица

У понедељак, 8.августа, наши малишани поново су били у акцији и активно учествовали у новој радионици у организацији наше установе. Током радионице скривалица—откривалица, деца су учествовала у потрази за загонеткама и траговима чија решење су их водила до историјских и културних знаменитости нашег града, о којима до тада нису пуно знали.
2016

Наступ састава "Стоикси"

У прелепом амбијенту Моравског парка имали смо прилику да уживамо у музици Дулета Ресавца и Стоикса, те коначно схватили зашто се овај концерт најављивао као прави спектакл!
2016

Кабаре Љиљане Стјепановић

Једна од најбољих српских глумица, Љиљана Стјепановић, уметница ватрене енергије и очаравајућег гласа, гостовала гостовала је са својим Циганским кабареом у оквиру манифестације Културно лето.
2016

Маштовита луткарска радионица

Сарадња ћупријских основних школа, предшколске установе Радост и Установе културе Ћуприје, изнедрила је нову радионицу, овај пут за предшколце и млађе школарце. Главни циљ радионице био је да малишани направе своје играчке од крпица и рециклажног материјала, уз истовремену причу о томе шта је то култура и зашто је она важна.
2016

Концерт Романа Симовића и Школе за музичке таленте

Оркестар Школе за музичке таленте први пут се представио на фестивалу БЕМУС, најзначајнијем фестивалу музике у Србији, 2016. године а под вођством Романа Симовића, прве виолине лондонског симфонијског оркестра и уз пратњу Милене Симовић (виола).
2016

Представа "Оловка пише срцем"

У адаптацији и режији Уроша Младеновића, видели смо 16-оро младих глумаца Омладинског позоришта из Параћина у представи Оловка пише срцем. Учесници представе, који су на прекретници одрастања поставили су поједина питања, важна за сваког од нас.
2016

Мјузикл "Звонило је"

Уз мјузикл хора дар испраћена је 2016.година. Публика је била у прилици да чује хор који је победник такмичења хорског певања на Охриду из 2016.године. Тема мјузикла су дечији и школски живот а сам мјузикл намењен је младима узраста 6 — 18 година. Улаз на мјузикл био је бесплатан, а сигурни смо да су сви присутни оплеменили душу најлепшим емоцијама.