skola-glume-poseta-vojna-akademija

Слика 1: Полазници Школе глуме у посети на снимању екипи серије Војна академија

Пријем нових чланова у Школу глуме

Аудиција за Школу глуме у Ћуприји покренута је пре неколико недеља. Сада, након њеног завршетка, можемо с поносом рећи да смо срећни што се наш тим увећао и што је настављен развој наше мисије.

У старту је „разбијена“ трема, јер наши професионалци - Марија и Урош одабир и пријем деце обављају кроз радионицу кретања и технике ослобађања, а не како то обично бива на класичним аудицијама. Дивно нам је Марија објаснила да је лепота позоришта и у томе што се без притиска код деце развијају таленат и машта коју поседују.

Подсетимо, у оквиру првог издања програма Школе глуме, поред редовне наставе, организовано смо посетили Београдско и Југословенско драмско позориште. Жеља нам је била да се упознамо са процесом настанка представе и видимо како изгледа право позориште.

Овом приликом гледали смо представе Палилулски роман и Госпођица. Такође, организовали смо излет на снимање 4. серијала Војна академија на Пасуљанским ливадама, упознали продуцента серије, гледали како падају „прве клапе“, дружили се са главним протагонистима серије. На овај начин желели смо да захвалимо нашим полазницима на интересовању, труду, ангажовању, посвећености, истрајности, вољи, жељи, колегијалности, другарству, љубави према глуми... свему што су показали током шестомесечног трајања Школе глуме.

Садржајно и лепо, зар не?!poseta-pozoristu
Слика 2: Посета Југословенском драмском позоришту