skola-glume-poseta-vojna-akademija

Slika 1: Polaznici Škole glume u poseti na snimanju ekipi serije Vojna akademija

Prijem novih članova u Školu glume

Audicija za Školu glume u Ćupriji pokrenuta je pre nekoliko nedelja. Sada, nakon njenog završetka, možemo s ponosom reći da smo srećni što se naš tim uvećao i što je nastavljen razvoj naše misije.

U startu je „razbijena“ trema, jer naši profesionalci - Marija и Uroš odabir i prijem dece obavljaju kroz radionicu kretanja i tehnike oslobađanja, a ne kako to obično biva na klasičnim audicijama. Divno nam je Marija objasnila da je lepota pozorišta i u tome što se bez pritiska kod dece razvijaju talenat i mašta koju poseduju.

Podsetimo, u okviru prvog izdanja programa Škole glume, pored redovne nastave, organizovano smo posetili Beogradsko i Jugoslovensko dramsko pozorište. Želja nam je bila da se upoznamo sa procesom nastanka predstave i vidimo kako izgleda pravo pozorište.

Ovom prilikom gledali smo predstave Paliluski roman i Gospođica. Takođe, organizovali smo izlet na snimanje 4. serijala Vojna akademija na Pasuljanskim livadama, upoznali producenta serije, gledali kako padaju „prve klape“, družili se sa glavnim protagonistima serije. Na ovaj način želeli smo da zahvalimo našim polaznicima na interesovanju, trudu, angažovanju, posvećenosti, istrajnosti, volji, želji, kolegijalnosti, drugarstvu, ljubavi prema glumi... svemu što su pokazali tokom šestomesečnog trajanja Škole glume.

Sadržajno i lepo, zar ne?!poseta-pozoristu
Slika 2: Poseta Jugoslovenskom dramskom pozorištu